Tapasztalatok a budapesti taxialkalmazásokkal, taxitársaságokkal kapcsolatban

Taxi alkalmazások Budapesten és környékén

Taxi alkalmazások Budapesten és környékén

Birdie

2021. április 11. - taxiapp

2020. decemberben ismét megjelent egy új taxialkalmazás, mellyel budapesti taxit rendelhetünk, ezúttal a 6x6 taxi kínálatából, de valamiért úgy döntöttek, hogy külön márkanevet adnak a mobilalkalmazásnak. Az elsők között regisztrálóknak 6×500 Ft kupont is felajánlottak, úgyhogy regisztráltam az elsők között. Azonban mivel hónapok óta nem nagyon lehetett kimozdulni olyan eseményre, ami után taxival megyek haza, végül csak márciusban sikerült először kipróbálni, majd áprilisban másodszor. Alapvetően nagyjából a Boltra hasonlít, de 2 használat után az a tapasztalatom, hogy nagyon lassú, nehézkesen működik, tele van apró bugokkal, amik miatt nem ez lesz a kedvenc alkalmazásom. Kezdjük az elején, az indítás után kb. fél perc telik el, mire megjelenik a térkép és lehet kezdeni a rendelést (a Boltnál ez kb. 10 mp), addig a 6x6 taxi logóját nézhetjük. A közeli taxik egyből láthatók a térképen, a várható érkezési idejük azonban csak akkor, ha megadjuk, hova megyünk (ha beállítottunk otthoni címet, akkor az egy gombnyomással megadható). Ilyenkor újabb 5-10 másodperc az ajánlatkérés). A probléma ott kezdődik, hogy ha először csak meg akarom nézni, hogy hány percen belül lenne elérhető taxi (pl. hogy összehasonlítsam több társaság ajánlatát), majd csak utána akarok rendelni, akkor ha eltelt 2 perc az ajánlatadástól, hibaüzenetet ad arról, hogy több mint 2 perce készült az ajánlat (vagy szolgáltatás kikapcsolva hibaüzenetet ad, és nem reagál semmire), ahelyett hogy ilyenkor automatikusan újra számolja az ajánlatot, ki kell lépni, és újrakezdeni a rendelési folyamatot. Ha vouchert is fel akarok használni a fizetéshez, azt is külön be kell pipálni még az ajánlatkérés előtt, nem automatikusan történik, és a voucherek nem összevonhatók, tehát egy utazásra max. 500 Ft kedvezményt tudok igénybe venni. Aztán a következő meglepetés, hogy miután leadom a rendelést, az úticél házszáma módosul, pedig helyesen adtam meg az otthoni címem, mégis helyette 4-gyel nagyobb házszám jelent meg. Utána írja ugyan folyamatosan, hogy várhatóan hány perc múlva érkezik a taxi, ami folyamatosan csökken, miközben a térképen látszólag meg sem mozdul, nem követi rendelés után valós időben a térkép az általam rendelt taxi mozgását, pedig ezt minden más normális taxialkalmazásban meg tudták oldani. Az viszont előnyös, hogy a Bolthoz hasonlóan az út végén nem kell elővenni a telefonomat a fizetés megerősítéséhez, a sofőr indítja  fizetést, nekem semmi dolgom nincs vele.

Összességében az a véleményem, hogy a Birdie alkalmazás egy rosszul sikerült Bolt utánzat. Meg sem próbáltak semmi olyan plusz funkciót beletenni, ami a Boltban nem volt (pl. előrendelés), ellenben a Boltban kényelmesen működő funkciók is itt akadozva működnek, úgyhogy azt hiszem, többet nem fogom használni ezt az alkalmazást, ha nem muszáj. Mindenesetre, aki szeretné kipróbálni, az az A2DH5DF6 meghívó kóddal kap 3 db 500 Ft-os vouchert.

A bejegyzés trackback címe:

https://taxiapp.blog.hu/api/trackback/id/tr2916497300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása