Tapasztalatok a budapesti taxialkalmazásokkal, taxitársaságokkal kapcsolatban

Taxi alkalmazások Budapesten és környékén

Taxi alkalmazások Budapesten és környékén

Taxify vs City Taxi vs Budapest Taxi

2017. október 29. - taxiapp

Taxify-t eddig 14 alkalommal, City Taxit 8 (Update 2018.03.24) Taxify-t 19, City Taxit 11, Budapest Taxit 5 alkalommal rendeltem sikeresen, ez alapján a Taxify vezet. Mégsem tudom egyértelműen azt mondani, hogy az a legjobb taxialkalmazás Budapesten az előrendelés fájó hiánya miatt. Ha 1:02-kor felszállok egy éjszakai buszra a Villányi úton, akkor nem szeretném folyamatosan azt számolgatni, hogy mikor kell rendelnem ahhoz, hogy ugyanakkor, vagy pár perccel később érjen Békásmegyerre a taxim, mint én. A City Taxinál egyszerűen meg tudom rendelni ilyenkor 2:00-ra Békásmegyerre a taxit, és az éjszakai buszon nyugodtan alhatok. Azért 2:00-ra, mert tapasztalatom szerint az előre rendelt City Taxik jellemzően 5-10 perccel előbb érnek az indulási címre, mint a rendelt időpont, és mivel olyankor nem találnak ott, felhív a diszpécser, hogy pontosan hol vagyok, ezért, bár menetrend szerint 1:49-re már Békásmegyerre érek + 3 perc alatt átsétálok a túloldalra (mert ugye minek rendelnék a Csobánka térre taxit, ahonnan vissza kell mennünk a Pünkösdfürdő utcáig, ha 3 perc alatt át tudok sétálni az aluljárón a Heltai Jenő térre, és onnan 300 Ft-tal olcsóbb a taxiút, mert onnan már nem kell felesleges kerülőt tenni), ha nem akarom, hogy előbb érjen oda a taxis és felhívjon a diszpécser, hogy hol vagyok, akkor 2:00-ra vagy 2:05-re rendelek.

Azonnali rendelésnél viszont egyértelműen a Taxify-jal kezdek, mert náluk működik a navigáció, ténylegesen meg tudom adni azt, hogy hova rendelek, nem csak a címet fogja látni a taxis, mint a City Taxinál, ami alapján valószínűleg elküld a fenébe, ha csak annyit lát, hogy Madzsar József utca, sőt újabban a Taxify-nál a cím már meg sem jelenik az indulási helynél. (Update 2018.01.16: Most újra megjelenik) Aztán persze, ha éppen nincs elérhető Taxify, vagy több mint 20 perc alatt érne csak oda, akkor marad a City Taxi (bár erre fordítva is volt példa, amikor City Taxi nem volt elérhető, előre rendelve sem, Taxify viszont igen).

Szóval inkább több alkalmazást használok, az alábbi sorrendben:

1. Taxify (azonnali rendelés esetén), City Taxi (előrendelés esetén)

2. City Taxi / Taxify (ha az első alkalmazásban nincs elérhető autó, vagy nagyon hosszú a várakozási idő)

3. Budapest Taxi

4. Green Taxi / Főtaxi

Update (2018.01.16): Sajnos nemrég sikerült tönkretenni a City Taxi alkalmazást. Felvettem a kedvenc címek közé az Ország út, Budapest címet, és onnantól kezdve se a kedvenc címeket, se rendeléskor az érkezési címet nem tudtam többé lenyitni. Írtam e-mailt a City Taxinak, és úgy tűnik, sikerült kijavítani, most le lehet nyitni mindkettőt, és az Ország út, Budapest, III. kerület is megjelenik a kedvenc címek között (én arra tippelek, hogy az lehetett a gond, hogy nem volt a címben kerület megadva), de ha nem szeretnéd kockáztatni, hogy tönkreteszed az alkalmazást, inkább ne próbáld meg felvenni ezt a címet a kedvencek közé se a City Taxi se a Budapest Taxi alkalmazásában (ami nagyjából ugyanaz a szoftver kicsit egyediesítve). Mellesleg 2018. január 1-jén este sem Taxify, sem City Taxi nem volt elérhető, Budapest Taxi viszont igen, úgyhogy átszoktam arra, január 4-én reggel 5:20-ra is sikerült rendelnem Szentendrére Budapest Taxit.

Update (2018.03.24): Bejött az a feltételezésem, hogy ha Budapestre megyek és előrendelek, akkor Szentendrére is kijönnek a City Taxisok, egy ilyen rendelésemnél már a rendelt időpont előtt 20 perccel ott volt egy Toyota Prius hibrid a ház előtt. A Taxify-jal meg megtapasztaltam, hogy a reptéren történő rendelésnél nem biztos, hogy az a legjobb, mivel egymás felett/alatt van az indulási és érkezési szint, nehéz egyértelműen belőni a térképen, hogy pontosan hova is kérem a taxit, én az érkezési szinten voltam, a taxis meg felment az indulási szintre. Mondjuk akkor felhívtam, ment még egy kört, és lejött az érkezésire. De ez pl. a City Taxi app-jában profin van kezelve, a reptér esetén ki lehet választani, hogy Ferihegy 2A érkezés, vagy Ferihegy 2B érkezés. Ellenben a Főtaxi app-jában (pont amelyik a reptér hivatalos szállítója) egyáltalán nem lehet megadni a repteret, mert utca+házszámot vár, anélkül nem lehet címet megadni :-O

 

A bejegyzés trackback címe:

https://taxiapp.blog.hu/api/trackback/id/tr6713114410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djm85 2017.10.31. 09:31:42

Továbbra is azt mondom, hogy nagyon hiányzik egy olyan platform, ahol különböző szempontok mentén értékelni és összehasonlítani lehetne a különböző taxitársaságokat. Pl: gépjármű park minősége (kategória, műszaki állapot, tisztaság), sofőr hozzáállása (utas kezelése, értem ezalatt, hogy leveszi hogy akarok e beszélgetni vagy se, tényleg klimatizált e az autó, amikor megérkezik, és nem süt a hőségtől, mert csak 2 perce kapcsolta be), fizetési folyamat, mobil applikáció, diszpécser központ és autók elérhetősége (adott napon, napszakban).
Legalábbis én mindig azzal “küzdök”, hogyha taxit kell rendelni, akkor na most honnan...
Persze, ezt a fix tarifa eredményezte, hogy a minimumot hozzák, de nincs verseny.

taxiapp 2017.11.03. 01:18:37

A GoodGuy Taxi nevű alkalmazásban lehet értékelni a taxitársaságokat, bár nem több szempont szerint, csak egy összefoglaló pontszámot lehet adni 1-5-ig.
süti beállítások módosítása