Tapasztalatok a budapesti taxialkalmazásokkal, taxitársaságokkal kapcsolatban

Taxi alkalmazások Budapesten és környékén

Taxi alkalmazások Budapesten és környékén

Bolt

2019. március 24. - taxiapp

A Taxify új neve: Bolt. Nem a magyar "bolt" szóról kapta a nevét, bár valószínűleg a taxisok gyakran kérdezgetik egymást, hogy megy a Bolt? Nem is a világrekorder rövidtávfutóról, Usain Boltról. És még csak azt sem jelenti az új név, hogy ezentúl egy Chevrolet Bolt elektromos autó jön értünk, ha ebből az alkalmazásból rendelünk (már csak azért sem, mert Európában Opel Ampera-e néven forgalmazzák az Amerikában Chevrolet Bolt néven ismert autót). Egyszerűen csak az angol "bolt" (csavar, nyílvessző) szóból ered a neve, egyes városokban már roller bérlési lehetőséget is indított ezzel a névvel a Taxify, most az egész cégnév erre változott.
Ezzel együtt persze megújult az alkalmazás is, annak érdekében, hogy egyszerűbbé tegyék a használatát - gondolta valaki, aki valószínűleg még soha nem használta utasként a Taxify-t. Abban az esetben, ha az aktuális tartózkodási helyedre szeretnél taxit rendelni (és az aktuális tartózkodási helyedet pontosan határozta meg a telefonod), akkor valóban egyszerűbbé vált a rendelés, mostantól elég beírni (vagy a leggyakoribbak közül kiválasztani) a célcímet, és már lehet is rányomni a rendelésre. Minden más esetben viszont csak bonyolultabbá vált a dolog. Én pl. általában a közösségi közlekedés kiegészítéseként használom a taxit, azaz általában még a HÉV-en vagyok, amikor leadom a rendelést, hogy nagyjából egyszerre érjünk oda a HÉV állomáshoz a taxival, így ott át tudok szállni. Ebben az esetben viszont előbb a célcímet kell megadni, majd utána tudok rányomni az indulási helyre és beírni, vagy újabb nyomás után térképen kiválasztani. Ráadásul már ahhoz, hogy lássam, hány percre van a legközelebbi autó, meg kell adnom a célcímet, ezzel is megnehezítve, hogy gyorsan össze lehessen hasonlítani, hogy éppen a Bolt vagy a City Taxi alkalmazásból tudok-e gyorsabban taxit rendelni.
Úgyhogy sajnos itt is sikerült úgy fejleszteni az alkalmazást, hogy az a felhasználóknak csak hátrányt jelent. Azonban továbbra sem tudok jobb taxialkalmazást jelenleg Budapesten, továbbra is holtversenyben a 2. helyen áll a Bolt és a City (első helyet nem tudok kiosztani, mert egyik sem felel meg minden igényemnek), előbbi előnye, hogy pontos helyszínt tudok megadni a térképen, nem csak a címet kapja meg a sofőr, utóbbi előnye, hogy lehet előrendelést is leadni, így akár Szentendrén is biztos lehetek benne, hogy jönnek értem, ha budapesti úti céllal rendelek.

Mellesleg a Privátkopó cikksorozatot indított a Taxify körüli furcsaságokról, először arról írt, hogy a Taxify egyik tulajdonosa remek érzékkel, közvetlenül a végrehajtás megindítása előtt hagyja el a süllyedő cégeket, majd pedig arról, hogy a Taxify partnerei hogyan csalnak áfát.

Update (2019.05.20): Végül egy cikk arról, hogy szervezett bűnözői körök biztosítják az autókat és a sofőröket a budapesti taxis társaságoknak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://taxiapp.blog.hu/api/trackback/id/tr4114713263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása