Tapasztalatok a budapesti taxialkalmazásokkal, taxitársaságokkal kapcsolatban

Taxi alkalmazások Budapesten és környékén

Taxi alkalmazások Budapesten és környékén

Vidéken a taxi fáj?

2018. november 18. - taxiapp

Eddig 30 alkalommal rendeltem sikeresen taxit a Taxify alkalmazásból. Ebből 18 alkalommal Budapesten, kétszer Tallinnban (ebből az egyik Tesla rendelés volt), egyszer Rigában és 9 alkalommal Szentendrén. (Update 2019.03.10: Az aktuális számok: Budapest 23, Szentendre 10, Tallinn 2, Riga 1, Pozsony 1) Ebből a 9 alkalomból 5-ször eleve Szentendrén volt a rendelés leadásakor egy elérhető Taxify, 1 alkalommal Pomázról jött értem, 3 alkalommal pedig Budapestről (egyszer Zuglóból, egyszer az Astoriától, egyszer pedig a Margit híd környékéről). Az első 8 szentendrei rendelésemnél nem is volt semmi probléma, nem szólt senki semmit amiatt, hogy Szentendrére rendelek Taxify-t, szentendrei úti céllal. A kilencedik alkalommal azonban, épp amikor egy szentendrei Taxify sofőr vette fel a rendelést, akinek 1 km-t kellett a rendelés helyéig gurulnia, miután beültem, és mondtam a szentendrei úti célt, szólt, hogy ha budapesti taxitársaságtól rendelek Szentendrére taxit, az vidéki fuvarnak számít, úgyhogy már a rendelés felvételekor indíthatta volna a  taxiórát, úgyhogy jobban járnék, ha Szentendrén egy helyi taxiba ülnék be. Más budapesti taxitársaságoknál tudom, hogy így van ez, a City Taxinál is próbálkoztam már Szentendrén belüli úthoz taxit rendelni, akkor fel is hívtak, hogy ebben az esetben Budapest határától indítják a taxiórát, de végül, annak ellenére, hogy akkor ezt is vállaltam, nem tudtak taxit küldeni. Náluk egyébként csak akkor van Budapest határától óraindítás, ha nem megyek be Budapestre. Mivel a City Taxinál a diszpécserek és a sofőrök is látják a cél címet is, ha bemegyek Budapestre (vagy Budapesten keresztül pl. Budaörsre), akkor kijönnek Szentendrére akár hajnalban is, és nem indítanak előre órát. A Taxify-nál viszont nem látják a cél címet a sofőrök addig, amíg fel nem vették az utast, de mivel a sofőrök maguk állíthatják be, hogy hány kilométeren belül legyenek elérhetőek, eddig úgy gondoltam, hogy ezzel ők maguk vállalják, hogy annyi kilométeren belül díjmentesen kiállnak. Most azonban kiderült, hogy ez tévedés, az ügyfélszolgálatnál is rákérdeztem erre, és ott is megerősítették, hogy Budapest határától indíthatják az órát, ha Budapesten kívül rendelek. Tehát annak ellenére, hogy eddig 9 alkalommal díjmentesen álltak ki Szentendrén, ezt nem kötelesek megtenni.

Update (2019.03.10): Pár napja ismét sikeresen rendeltem Szentendrén egy egyébként is Szentendrén levő Taxify-t (amit nemrég átneveztek, az új neve: Bolt), és ismét díjmentesen állt ki, úgyhogy a továbbiakban is, ha látok Szentendrén (de nem a Rózsa utcában) levő autót az alkalmazásban, akkor fogok rendelni. Mellesleg pár hete a Rózsa utcai sofőrrel jöttem Békásmegyerről, azzal nem volt gondja, nem is emlékezett rám, pedig már harmadszor utaztam vele.

És hogy miért szeretek inkább Taxify-t rendelni szentendrei taxisok helyett?

1. Szentendrén, a HÉV-állomáson vagy van taxi, vagy nincs. Ha felhívom előre valamelyik társaságot, akkor is csak azt tudják mondani, hogy ha addig nem viszi el éppen valaki, akkor ott lesz. A Taxify-nál előre látom, hogy van-e elérhető autó, az éppen hol jár, hány perc még, amíg odaér, anélkül, hogy ehhez telefonon szóban beszélnem kéne valakivel.

2. Ha otthonra rendelek valamelyik szentendrei taxitársaságnál és azt mondják 10 perc, abból lehet 20 is. Nagyon idegesítő 10 percig várni úgy, hogy nem tudom, hogy most tényleg jön-e, mikor jön, eltévedt, elfelejtette, félreértette a címet, felhívjam-e mégegyszer... A Taxify-nál látom az alkalmazásban, hol jár, hány perc még, amíg ideér.

3. Szentendrei taxisoknál csak készpénzzel lehet fizetni. A Taxify-nál még a kártyával sem kell bajlódni, a sofőr indítja a fizetést, és már meg is vagyunk.

4. A Taxify-nál e-mailben megkapom az utazás adatait, a fuvardíj lebontását, a számlát, bármikor visszakereshetem. Szentendrei taxisoknál még az is ritka, hogy a taxiórából a nyugtát megkapjam, ha egyáltalán indított taxiórát.

5. Taxify-nál előfordul, hogy hibrid Toyota Prius jön értem. Szentendrei taxisok közül (ide nem értve a szentendrei Taxify sofőröket) egyiknek sincs elektromos vagy hibrid autója.

6. Taxify-nál, ha az ajánlói linkemen keresztül regisztrálsz, az első utadból 1000 Ft kedvezményt kapsz, valamint én is kapok 1000 Ft kedvezményt. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://taxiapp.blog.hu/api/trackback/id/tr5714379642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása